Jo flere klik jo bedre…. Eller?

Hos Jobindex oplever vi tit, at vores kunder er meget fokuserede på hvor mange klik deres jobopslag får. Det er en meget nem og enkelt måling og det er derfor nærliggende at bruge den som et udtryk for hvor godt et jobsite er. Desværre er der mange forhold, der gør at det i praksis ikke er et godt udtryk for kvalitet.

For det første kan selv annoncen være uinteressant for kandidaten. Måske er overskriften ikke attraktiv eller måske virker de første liniers tekst ikke som interessevækkere. For det andet kan timing, geografi og kategori være forkerte i forhold til målgruppen. Jobopslag er som som anden markedsføring – man skal ramme en helt bestemt målgruppe med et konkret og attraktivt budskab. Og for det tredje – mange jobsites vælger bevidst at lave søgeresultater som lister i stil med Google-søgeresultater. Det betyder, at man som jobsøgende kun ser en overskrift og derfor er nødt til at klikke på den for at læse selve opslaget. Dermed boostes antal klik naturligvis i forhold til de jobsites som vælger at vise et preview/en appetizer af hele opslaget – der er det nemlig kun de reelt interesserede jobsøgere, der klikker.

I vurderingen af hvilke jobsites, der er gode og relevante er det derfor langt mere relevant at måle på hvorfra de gode, kvalificerede ansøgninger stammer. Det gør man bedst ved at bede de jobsøgende svare på hvor de så jobopslaget.

Jobindex arbejder meget med kvalitetssikring. Derfor er alle jobopslag på www.jobbsafari.se indtastet af dygtige og veluddannede konsulenter, som efter gennemlæsning og evaluering af jobopslaget sikrer, at det placeres i de korrekte jobkategorier og geografier for at ramme målgruppen mest præcist. Konsulenterne giver også gerne råd og tips om formuleringer og overskrifter og de kan endda tilbyde at skrive hele jobopslaget med udgangspunkt i deres viden om kandidatadfærd. Jobbsafari viser også preview/appetizer af jobopslaget, så kun de relevante og reelt interesserede klikker på det.

Kvalitet er vigtigere end kvantitet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...