Imposter Syndrome – af gæsteblogger Thomas Friisnæs


Af gæsteblogger Thomas Friisnæs

Imposter Syndrome er faktisk noget rigtig mange kan finde i sig selv. Bliv nu ikke nervøs….du fejler ikke noget!!!

Meeen…..kender du det at du ofte eller nogen gange lader dig styre eller holder dig tilbage af din angst for at blive gennemskuet? Hvornår ser de allesammen, at jeg slet ikke er så god til det jeg laver? Lige så god som jeg siger jeg er, eller så god som jeg godt kunne tænke mig at være, eller så god som de allesammen umiddelbart tror jeg er!

Rigtig mange mennesker er bange for at blive afsløret i at være inkompetente

Mange mennesker – både privat såvel som professionelt –  frygter for den dag, da nogen skal gennemskue dem og afsløre, at de slet er ikke er så fantastiske, som
folk tror. Men følelsen af at “snyde”, af at bluffe, kan trænes væk!!

Begrebet ‘The Imposter Syndrome’ – bluffsyndromet – stammer fra 1970’erne, da to terapeuter fra Georgia State University skulle beskrive nogle højtpræsterende kvinder, som følte, at de slet ikke var så dygtige, som omgivelserne troede. Siden er det blevet et begreb, der anvendes om mennesker, som mener, at hovedparten af deres succes beror på ydre faktorer som held og tilfældigheder. De er ofte bekymrede for, om de når deres mål på grund af charme eller personlige egenskaber og ikke på grund af talent.

Ifølge et amerikansk forskningsstudie lider 40 procent af alle PERFORMANCE mennesker af bluff-følelser. Andre studier viser, at 70 procent af alle mennesker før eller siden frygter for en dag blive afsløret som uduelige. Fænomenet forekommer både hos mænd og kvinder og i allerhøjeste grad hos ledere.

Find klare mål

Sådan har de fleste det og især kvindelige ledere og mennesker, der har været længe karrieremæssigt undervejs. Dem, der lider af bluff-følelser, tænker meget over, hvornår nogen sparker deres dør ind og siger: “Nu fik vi dig”! Mennesker, der lider af bluff-følelser, trives bedst i et arbejdsmiljø med klare og tydelige mål – blandt andet til, hvad man forventer sig af lederen. Virksomheden påvirkes ikke af lederens bluff-følelser. Det gør kun lederen selv. De folder sig ikke rigtig ud og får udnyttet deres potentiale. De allerfleste har en stor portion ydmyghed og klarer jobbet langt bedre end de selv tror.

Sådan kan du forlige dig med bluff-følelsen:

  • Øv dig i at tilpasse dine indre krav til det samme niveau som omgivelsernes krav.
  • Tal med dine omgivelser, og bliv klar over, hvad de mener om din præstation. Bed om daglig feedback.
  • Når du får ros, så bekæmp dine indre automatiske tanker om, at “det er bare noget, som han siger for at være flink”.
  • Find en ærlig og oprigtig person, som kan være dit bolværk og give kritik og bedømme dit arbejde nøgternt.
  • Hvis du har et akademisk kompleks, så gør noget ved det. Skaf dig den uddannelse, som du synes, at du savner.
  • Hvis du har alvorlige problemer, som du ikke føler, at du selv kan få styr på, så kontakt en psykolog.

Kan du kende enkelte eller flere Imposter Syndrome træk i dig selv? Vil du have hjælp, sparring på dig selv og din udvikling samt definere og udleve dine klare og tydelige mål, og er du TAHA (Talentfuld, Ambitiøs og Hårdt Arbejdende), så skulle du tage og kigge forbi min hjemmeside www.friisnaes.com – jeg kan helt sikkert BOOSTE din allerede spirende eller blomstrende PERFORMANCE.
“STYRK DINE HIGH PERFORMERS”

Er du interesseret i at vide mere om imposter syndrome, kan du med fordel downloade denne artikelserie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...