Har du modet eller driver du Pizza Management?

Henrik Christensen

Skal det nu også kræve mod at være leder? Ja, det skal det!

Som leder skal du være modig nok til at turde træffe beslutninger – også de upopulære. Det er nemt nok at være leder når alt går godt. En overgang talte man om Pizza Management i dotcom-branchen. Det var den type ledelse, der handlede om at udbryde “godt gået drenge, vi skal lige have de sidste detaljer med – jeg bestiller pizza!” når medarbejderne sad sent om aftenen og kæmpede med at få en website færdig, levere de sidste varer eller hvad de nu var beskæftigede med. Selv de mest inkompetente chefer (ja, chefer, ikke ledere) kunne have succes med den stil – uanset hvad de gjorde, så gik det jo kun en vej og det var opad. Samtidig skulle de ikke selv betale for pizza’er, det gjorde investorerne jo!

Efter dotcom-nedturen, hvor mange chefer heldigvis måtte vige pladsen for rigtige ledere, var der igen en periode med fuld fart frem. Heldigvis havde mange lært lektien – både chefer og investorer, så Pizza Management fik ikke en så central rolle. Den store nedsmeltning i 2008 og den efterfølgende ‘krise’ har forhåbentligt udryddet de sidste pizza-slides. I en virkelighed, hvor forandring sker med ekspresfart og usikkerheden er enorm, er der for alvor brug for ledere, der kan træffe svære beslutninger. Beslutninger om at skære bort, vælge fra, reducere medarbejderstaben og andre meget svære og tunge beslutninger. Det kræver mod. Personligt mod.

Det gode ved alt dette, er at medarbejderne værdsætter modige ledere. De har stor respekt for en leder, der er i stand til at lytte til input og så træffe sine beslutninger, forklare dem på en ordentlig og ærlig måde og derefter eksekvere på dem. Det er bestemt ikke alle, der er glade for mange af de beslutninger der tages, men på den anden side er det at være leder jo heller ikke en popularitetskonkurrence. En leder behøver ikke være elsket, men det er afgørende at hun er respekteret – også af dem, der er ‘ofre’ for beslutningerne.

Hvor modig er du?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...